Waterschap Aa en Maas kiest jaarlijks een goed doel waar werknemers een (gedeelte van) hun kerstgeschenk aan kunnen doneren.

Dit jaar hebben Gijs van den Brandt en Mandy van den Wijngaert onderzoek naar SLE ingezonden als mogelijke goede doel, Mandy heeft SLE. Deze inzending is uitgekozen als het goede doel tijdens de kerstbijeenkomst op 21 december 2017.

Eerst was er een officieel gedeelte waarin onder andere de directeur en dijkgraaf terugblikken op afgelopen jaar. Aansluitend hebben Gijs en Mandy een presentatie gegeven over het goede doel van 2017. Zij hebben een mooi filmpje gemaakt waarin na een korte uitleg over SLE Mandy laat zien hoe het is om met SLE te leven. Dit filmpje maakte grote indruk.

Daarna was er een meer informeel gedeelte waarbij er tegelijkertijd de mogelijkheid is om over een kerstmarkt te gaan. Hier stond ook het NVLE Fonds met een standje. Alle werknemers kregen een zakje muntjes voor een X bedrag, waarmee ze op de kerstmarkt zelf hun kerstpakket konden samenstellen maar dus ook muntjes in de collectebus van het NVLE Fonds konden doen.

Het waterschap heeft de ingeleverde muntjes omgerekend in geld en dit overgemaakt naar het fonds. Daarnaast werd er ook geld gedoneerd in de collectebus en in de week erna nog individueel gedoneerd op de website van het Fonds.

In totaal heeft deze kerstbijeenkomst een bedrag van € 2.961,87 opgebracht voor het NVLE Fonds. Dit bedrag is geoormerkt om te worden gebruikt voor een onderzoek of project aangaande SLE.

Wij bedanken Gijs en Mandy voor hun actie en het Waterschap Aa en Maas voor dit mooie gebaar!