Lupuscycling 2024 Naar de Noordkaap

Mijn naam is John van der Poel geboren en getogen in Tilburg,

ik ben 65 jaar, gehuwd met Marianne en woon in Duiven. Ik ben al een hele poos bezig met tekenen en schilderen en heb nu de mogelijkheid gekregen om te exposeren, met dank aan Martine. Mijn werkjes wil ik verkopen om geld in te zamelen voor mijn sponsortocht in 2024. Ik fiets naar de Noordkaap in Noorwegen en terug, dat worden zo’n 6400 km en mogelijk meer.

Mijn vrouw heeft een van de 100 vormen van Lupus en zij is daardoor behoorlijk in doen en laten beperkt. Uiterlijk is dit echter niet te zien en velen denken dan ook dat ze niet ziek is.

Van begin mei tot eind augustus 2024 ga ik een fietstocht maken per ligfiets van Duiven naar Noordkaap en v.v. voor het goede doel; Stichting NVLE Fonds

Waarom?

Via mijn vrouw die de diagnose Lupus (SLE) kreeg, leerden wij over het bestaan van deze ziekte. Het is een vrij onbekende ziekte (auto-immuunaandoening), die veel impact heeft op zowel patiënten als hun families. In Nederland krijgt naar schatting 1 op de 2000 mensen te maken met deze ziekte.
Met deze fietstocht wil ik graag aandacht voor deze ziekte en hoop daarnaast geld op te halen voor Stichting NVLE Fonds, zodat er meer onderzoek en betere medicijnen kunnen komen.

Tijdens zowel de voorbereidingen als de tocht zal ik een blog bij houden waarin ik mijn avontuur deel. Deze is te volgen via deze link.

John heeft een speciale website voor deze actie: https://lupuscycling2024-naar-de-noordkaap.nl

Hoe kunt u helpen?

U kunt mij helpen door mij te sponsoren bij mijn tocht. Door geld over te maken op de doneerpagina voor mijn actie, of mij te helpen met materialen of een overnachting onderweg.

Kies op de doneerpagina bij Project ‘Lupuscycling 2024 naar de Noordkaap’

Donatiestand: € 1.370,00

Het bedrag dat John en Marianne zelf ontvangen via o.a. hun website komt hier nog later bij.

Vergelijkbare berichten