Lupuscycling 2024 Naar de Noordkaap

Mijn naam is John van der Poel geboren en getogen in Tilburg,

ik ben 65 jaar, gehuwd met Marianne en woon in Duiven. Van 5 mei tot eind juli fiets ik op mijn ligfiets naar de Noordkaap in Noorwegen en terug, dat worden zo’n 6400 km en mogelijk meer.

Tijdens de tocht houd ik een blog bij waarin ik mijn avontuur deel. Deze is te volgen via deze link.

Waarom?

Via mijn vrouw die de diagnose Lupus (SLE) kreeg, leerden wij over het bestaan van deze ziekte. Het is een vrij onbekende ziekte (auto-immuunaandoening), die veel impact heeft op zowel patiënten als hun families. In Nederland krijgt naar schatting 1 op de 2000 mensen te maken met deze ziekte.
Met deze fietstocht wil ik graag aandacht voor deze ziekte en hoop daarnaast geld op te halen voor Stichting NVLE Fonds, zodat er meer onderzoek en betere medicijnen kunnen komen.

John heeft een speciale website voor deze actie: https://lupuscycling2024-naar-de-noordkaap.nl

Hoe kunt u helpen?

U kunt mij helpen door mij te sponsoren bij mijn tocht. Door geld over te maken via onderstaande doneerknop op de doneerpagina van Stichting NVLE Fonds. Het geld dat ik bij elkaar fiets zal worden gebruikt voor onderzoek naar Lupus.

Donatiestand: € 7.695,00

Het bedrag dat John en Marianne zelf ontvangen via o.a. hun website komt hier nog later bij.

Vergelijkbare berichten