Arjan loopt de Rotterdam Marathon voor onderzoek naar APS

Update 14 maart 2024

De afgelopen maanden is er enorm veel gedoneerd, waarvoor natuurlijk veel dank! Ons doel is nu al bereikt!

Helaas heb ik te kampen met een hardnekkige blessure aan mijn voet waardoor ik de laatste weken niet kon trainen voor de marathon. Natuurlijk erg jammer, maar het is verstandig om te besluiten niet te deel te nemen aan de Rotterdam Marathon.

Nu eerst focussen op volledig herstel en dan hoop ik alsnog in het najaar in Amsterdam of volgend jaar dan toch de Rotterdam Marathon te gaan lopen en mijn missie af te maken.

Wordt vervolgd!

Antifosfolipidensyndroom…. Wat zeg je?  Antifosfolipidensyndroom oftewel APS,  een auto-immuunziekte.

Wij hadden er in ieder geval nog nooit van gehoord toen mijn vrouw een late miskraam met 16 weken kreeg. Bij APS wordt door een verstoord afweersysteem de placenta aangevallen door antistoffen en aangetast waardoor de foetus te weinig bloed, zuurstof en voedingsstoffen krijgt.

Vol goede moed en met letterlijk een tas vol medicatie deden we een volgende poging. Wederom na 15 weken een late miskraam.  Dit heeft op ons gezin een behoorlijke impact gehad. Natuurlijk voor mijn vrouw die alles heeft moeten ondergaan, maar ook voor onze dochter van ondertussen zes jaar die heel graag een zusje wil.

Maar we geven nog niet op, via het WKZ Utrecht zijn we bij een specialist terecht gekomen en daar is de cocktail nog wat verder uitgebreid. Nu zou het dan toch moeten gaan lukken!

De extreme moeheid en misselijkheid nam mijn vrouw wederom voor lief. Maar helaas na 13 weken dan toch weer een miskraam. Niet alleen een enorme teleurstelling, maar nu ook veel boosheid en woede. Wederom door de APS…

Helaas is er nog veel onbekend over APS bij zwangere vrouwen.  Daarom is er meer onderzoek nodig om deze ziekte beter te begrijpen en daarmee de juiste medicijncocktail te ontwikkelen. Onderzoeken kosten natuurlijk geld.

Mijn naam is Arjan ten Hoeve, samen met mijn vrouw Kimberley en onze dochter Benthe wonen wij in Maarsbergen. In alle gevallen voelde ik mij erg machteloos, zodoende kwam ik op het idee om het NVLE fonds en dus de onderzoeken naar APS een beetje te helpen. Gezondheid is erg belangrijk maar niet vanzelfsprekend. In mijn vrije tijd loop ik graag hard. En nu wil ik dit dus gaan combineren en mijn steentje bijdragen aan de onderzoeken.

Daarom loop ik voor het eerst de marathon. Ik wil hiermee aandacht vragen voor APS en geld inzamelen voor onderzoek. Dit ga ik doen op 14 april 2024 tijdens de Rotterdam Marathon. 

In samenwerking met Stichting NVLE fonds is deze doneerpagina gemaakt waar je rechtstreek bij het fonds geld kan overmaken.  Elke euro is er een, en zal ten goede komen voor verder onderzoek naar APS bij zwangere vrouwen. Veel dank voor je gift! En ondertussen train ik door.

DONATIESTAND: € 1.678,36

Vergelijkbare berichten